Blog

Bespaar 30% op je routeplanning met één simpel inzicht

Photo by Dave Poore on Unsplash

Eigenlijk is het heel simpel. Als je als servicemonteur een route plant, zeg maar van dichtbij naar ver weg naar weer dichtbij, rij je 44% meer dan nodig is. Rij je in lussen dan rij je meer kilometers, dus kost het je meer brandstof, meer tijd en meer afschrijving van de auto. Door in één keer door te rijden naar de afspraken die het verst weg liggen en deze samen te pakken bespaar je 30% op je rijtijd, brandstof, kilometers, geld, tijd… Ben jij ineens goed bezig voor het milieu én hou jij mooi tijd en geld over om te investeren in je bedrijf en in een inspirerend leven!

Het klinkt heel logisch: Je hebt een afspraak voor service of onderhoud en wilt op weg daar naartoe het liefst ook nog een afspraak plannen. Op de terugweg pak je graag ook nog een of twee afspraken mee. Om de file te vermijden doe je de eerste en de laatste afspraak dichtbij huis. Zo rij je mooi een rondje en ben je ’s avonds zo weer thuis. Je denkt een efficiënte routeplanning te hebben. Maar is dat wel zo?

Stel je eens voor: een reis naar Los Angeles. Maar dan niet zoals je het gewend bent. Je stopt eerst in IJsland om te paardrijden in Landmannalaugar. Vervolgens ga je in New York een dagje shoppen. In Chicago drink je lekker een biertje en eet je een burger. Dan eindelijk, in Los Angeles aangekomen. Een dagje sightseeing en weer richting huis. Via een dagje gokken in de casino’s van Las Vegas, dansen op countrymuziek in Dallas en een museumbezoekje aan het Tate Museum in Londen kom je weer thuis. En dan begin je weer opnieuw, je zet je reis in naar San Francisco..

Maar wat heb je daar nou aan? Je bent alleen maar onderweg en maakt ontzettend veel kilometers. Reizen komt pas echt tot zijn recht als je eerst de kilometers aflegt, toch? Rechtstreeks naar Los Angeles en daar op je gemak de omgeving verkennen; San Fransisco, Las Vegas, en je hebt nu ook tijd voor een bezoek aan de Grand Canyon en Yosemite National Park. Een ticket naar IJsland boek je voor een volgende vakantie. En London doe je een keer tussendoor.

Zo doen we het ook met Service Planner. Je hebt in één keer alle serviceafspraken die ver weg in een bepaalde richting liggen, zodat je maar één keer zo ver hoeft te rijden. Daarna heb je de afspraken steeds dichterbij. Het systeem plant in een keer een heleboel afspraken, zodat hij deze goed kan clusteren en bij elkaar kan plannen.

Ineens heb je 30% meer tijd! En om succesvol te zijn heb je tijd nodig; tijd om tot rust te komen, tijd om na te denken, tijd om te investeren, tijd om te ontwikkelen. Het niet hebben van tijd levert stress op en wees nou eens eerlijk, zo wil je toch niet door het leven gaan? Zo wil je toch niet je onderneming runnen? Een automatische (route)planning die het efficiëntst is, is wat voor jou het verschil gaat maken.

Heeft ons inzicht je een nieuwe kijk op efficiënt rijden en plannen gegeven? Laat hieronder een reactie achter!

2 Reacties

  1. Beste Jose en Rudd, very interesting (om in Los Angeles termen te blijven) We gaan dit zeker eens uit proberen. Dank voor jullie inzet en ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

    1. Jose IJedema

      Hoi Frits! Leuk je reactie! Met ons hoofd ondergedompeld in de productontwikkeling de afgelopen tijd, kunnen we je nu zeggen dat het nieuwe systeem je heel veel gaat brengen! We houden je zeker op de hoogte!

Laat een reactie achter